lauantai 17. toukokuuta 2014

Kesän kynnyksellä

Niin, toden totta. Kesä on jo aivan nurkan takana!!

Viime vuoden juhannuksena oli tällaista!

Näin se aika rientää ja taas voidaan melko turvallisesti todeta, ettei takatalvesta taida olla pelkoa :) Tänään se on ollutkin aivan poikkeuksellisen upea päivä, lukuunottamatta hirmuisaa tuulta, joka riepottelee kuin heikkopäinen. Ilokseni se oli kuitenkin lämmin tuuli, eikä sellainen repivä ja kylmä kuin yleensä. Aurinko paistelee ja taivas on sininen, pari hassua pientä pilven hattaraa sielä täälä. Ja lämmin. Jopa yli kahdenkymmenen!

Meillä on täälä Jaden kanssa ollut äiti-tytär laatuaikaa, kun isi/kämppis on kotikonnuillaan Soinissa perheensä luona. Mä olen nauttinut rauhasta, kuunnellut mielimusiikkiani ja laulanut, ei ole tarvinnut kuunnella napit korvilla. Olen tehnyt koulutöitäkin vähän, mutta ei se paljoa meinaa enää napata. Tahtoisi vaan jo mennä ja nauttia kesästä ja lomailla :) Muutama isohko homma pitää vielä hoitaa kunnialla, mutta näin se on, loppurutistus on aivan päällänsä, sillä koulua on jäljellä kokonaiset 8 päivää! Niistäkin päivistä lähiopetusta on vain 4! Huhhui! Pitäisi tehdä laatoituskaaviota, laskea menekkejä, tehdä näyttö palvelun toteuttamisesta, sekä ideakansio sisustustyyleistä eri aikakausina. Tutuksi tulee siis oman ammatin kannalta jälleen uudesta vinkkelistä renessanssi, barokki, rokokoo, uusklassismi, funkkis, jugend, kustavilaisuus ynnä muut mukavat näin muutaman mainitakseni. Työtä riittää siis silläkin saralla, sekä tietenkin tuo muuton valmistelu. Muuttoilmoituksen tein tänään ja virallisesti asunkin sitten Vaasassa 1.6. alkaen, näin sitä siirrytään hiljalleen elämässä eteenpäin.

Tämä kesän korvalla roikkuminen tekee myös "tuhoa" siinä mielessä, että vaatekaupat tursuavat mitä ihanimpia uutuuksia kaikissa ihanan raikkaissa kesän väreissä ja lompakkoa suorastaan polttelee! :D Perjantaina kävinkin kamuni Sallan kanssa Seppälässä, sielä kun on kaikkea ihanaa juurikin nyt ja kuten jo viime viikonloppuna Vaasassa totesin, kaikki mun vanhat vaatteet on ihan tyhmiä :D No, ei nyt ihan kaikki, mutta kummasti sitä haluaisi taas uusia koko garderoobin :D Se nyt ei tokikaan tule kysymykseenkään, mutta sain mä muutaman kivan paidan vahvistamaan keväistä lookkiani :) Ja aina on hyvä haaveilla vähän!

Hiukset saivat uuden räväkämmän värin, kiitos Jonna! Heh, siirryin siis repäisten takaisin tummaan punaiseen, se vaan sopii niin hyvin :) Ja tällä kertaa vastoinkäymisestä oppineena värjäsin tukan uudelleen melkein heti perään kun punanen oli hieman susi ja haalistui heti latvoista, siis oikeesti, kolmessa pesussa!! Eli hankin väriä suojaavan naamion kampaamosta, jota aion ahkerasti käyttää säilyttääkseni punan muuallakin kuin naamalla!






Äitienpäivä meni muuten myös mukavasti, Vaasassa tietenkin oman perheen parissa :) Viikonloppu oli muutenkin ihana, perjantaina näin vanhaa ystävääni Jenniä, älysin juuri, että ollaan tunnettu toisemme lähes 20 vuotta! Vau! Lauantaina olin Jonnan kanssa ja kyllä aika taas lensi, tuli itkettyä itkut ja naurettua naurut. Taattua laatuaikaa siis. Kollattiin mun kaappeja ja naureskeltiin lukioaikaisille esseilleni, kyllä olin säästänyt niitä, onneksi, sillä niistä sai makoisat naurut! :D

Sunnuntaina tosiaan tehtiin iskän kanssa perinteisesti aamupala valmiiksi, keitettiin kahvit ja aseteltiin lahja äitiä odottamaan :) Tänä vuonna aamiaisella syötiin cocktail-piirakoita munavoin kanssa, nam :) Sekä sitten suupaloina tarjottiin iskän tekemiä ihania ja maistuvia salaneuvos-juustopaloja kinkkuleikkeleen kanssa ihanista pienistä tikuista nautittuina :) En tiedä, miksi niitä nimittäisin! :D Kuitenkin! Äiti tykkäsi hirveästi, kun sai tulla valmiiseen pöytään ja tytär tarjoili kahvit ja ojensi lahjapussin :) Sieltä paljastui hulppeat 9 paria sukkia, ihania! Samoin kuin hajuvesi ja hiuksille hoitosuihke :) Hajuvesi jatkoi kiertokulkuaan mummolle, kun minä ja äiti ei kumpikaan niin ihastuttu siihen :D Näin sen täytyykin mennä, eteenpäin sitten, jos ei käytä eikä jätetä kaappiin tilaa viemään ja pölyyntymään :)



Iltapäivällä Joppikin saapui pärrällään ja pian sen jälkeen mentiinkin koko poppoo naapuriin juhlistamaan mummoa, jolla oli samalla syntymäpäivät :) Serkkuni vanhempineen olivat myös parhaillaan sielä, mutta sopu sijaa antoi ja hyvin mahduttiin mummon kyökkiin yhtäaikaa :) Tarjoilut olivat mitä mahtavimmat, (kuten aina) mutta eniten ilahduin siitä, että mummo oli nähnyt vaivaa ja tehnyt voileipiäkin! :) Tuli niin hyvä mieli, sillä mä menin sillä ajatuksella, että teekupposelle siis, vaan eipä tarvinnutkaan tyytyä pelkkään teekupposeen :) Kakut, munkit ja keksit sun muut makeat (sekä tietenkin sipsit) jäivät koskematta, kinkkupiirakkaa otin pienen siivun, sitä en herkuksi laske :) Hyvä minä! Parasta oli se tunne, kun ei tehnyt mieli mitään niistä herkuista! Uskomatonta! :) Mutta totta! Ylpeä saa ja pitääkin olla :)

Nämä kakkukahvikuvat otti Joppi
Ei ne nyt varsinaisesti pahoilta näytä, muttei herkullisiltakaan, olen terve!

Minä elementissäni?



Tänään onkin jo 38 päivä herkkulakkoa! :D Enää 10 jäljellä ja sitten mietin, että laittaisinko uuden haasteen ja nostaisin hieman panoksia... :)

Takasin sitten asiaan, eikös :) Kouluhommat siis saisivat mielellään tulla tehdyiksi, niin saisin hyvällä omalla tunnolla jäädä taas tulevana torstaina Vaasaan kun mennään koulusta vähä kulttuurisoimaan muunmuassa pohjanmaan museoon ja nähdä sitten siihen päälle ihania naisia Jonnaa ja Anna-Kaisaa, joita yhdessä näen harvoin! Aivan liian harvoin, mutta ne kerrat kun nään, on kaiken sen erossa olemisen arvoista, sillä ne hetket, kun ollaan taas kaikki yhdessä ovat kultaakin arvokkaampaa <3 Joskus kliseet on vaan totta :) Perjantaina ollaan sovittu Jonnan kanssa menevämme ettimään mulle pukua/mekkoa/asua Jopin kaksoissiskon häihin kesäkuun alulle :) Odotan innolla!

Sunnuntaina sitten äidin ja iskän kanssa koukkaamaan ainakin tuo karvainen kyytiin ja Tuurin Miljoona Koira näyttelyyn :) Ehkä joku kiva perheruokailu joko matkalla tai kun palataan tänne kämpille :)

...Sitten saakin taas pakkailla ja siivoilla (toivonmukaan ei tarvii niitä koulujuttuja enää tehdä) ja eipä aikaakaan, kun se muutto sitten tulee!

Tänään pitäisi siis vielä vähän ahkeroida, lenkkeillä ja tietenkin jumpata! Tulee 7.päivä 30 Day Shredin 2-tasoa, jes! :P








Tälläisillä ajatuksilla ja kuulumisilla tällä kertaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti