sunnuntai 2. elokuuta 2015

Ei naamakirja, vaan naamataulu. Miten hoidan akneihoa?

Ajattelin tällä kertaa kertoa ihonhoidosta, sillä kuten jokainen kuvani nähnyt tietää, akne on edelleen kova sana.

Valitettavasti.

Kyllä tämän pärstän kanssa jo pärjää ja onhan siihen tähän mennessä jo aikalailla tottunut.

Akne siis puhkesi kunnolla 2014 syystalvella, mutta alkoi tehdä tuloaan jo aiemmin lopettaessani yhdistelmäehkäisyn niiden sopimattomuuden takia.
(Meikämuija flippaili semisti liikaa, koska hormonit. Ja silti aloitin ne uudelleen tämän vuoden alussa ja lopetin ne taas, koska ei vaan pysty, sniif yhy yhyy.)

Sitä ennen iho voi loistavasti.


Iloinen minä kesällä 2013, menossa 70-vuotisjuhliin :D

Kesäisinhän iho tunnetusti voi muutenkin paremmin, akneiho ilmeisesti jopa tykkää auringosta ja siksipä useat aknelääkkeet jätetään kesäisin pois, tai ainakin minulle Mehiläisen lääkäri määräsi voiteen käytettäväksi iltaisin, kesään asti.

Kuitenkin, jatketaan!


Joulukuun alusta 2013, menossa Volbeatin keikalle Jonnan kanssa, (tässä tosin Jonnan meikkaamana) vähän jo kuultaa finnit meikin alta.

Ja sitten...


Lokakuu 2014


Marraskuu 2014




Joulukuu 2014 - ei todellakaan enää niin hehkeä iho. 

Däämn.

Olihan se naama hirveä jo koko syksyn, mutta noihin aikoihi itsetunto oli sieltä syvimmästä päästä, itketti lähteä kotoa mihinkään.

Sen lisäksi että akneiho on kamalan näköinen, se on pahimmillaan myös kamalan kipeä. Ei tiennyt, miten olisi nukkunut kun posken koskettaessa tyynyä meinasi kyynelet sirahtaa silmiin. 

Auts.

Liekö sitten stressi vai mikä, mutta naama tosissaan räjähti, eikä se ole palautunut vieläkään.

Ehkä joskus vielä.


Heinäkuun loppu - 2015

No mutta, millä aineksilla siis jatkan kamppailuani aknea vastaan?

No Lumenella, koska se valmistaa tuotteet kotimaassa, kotimaan raaka-aineita käyttäen ja koska se tarjoaa laatua huokeaan hintaan.

Aloitetaan siis putsareista, niitä on tällä hetkellä kaksi, geelivoide ja vaahto, sekä saman Bright Now -sarjan Heleyttävä /Raikastava kasvovesi.



Putsareiden ohella kuorin ihoa ja käytän paria naamiota kerran pari viikossa.

Matt Touch -sarjan syväpuhdistavat mineraalikuorinta ja turvenaamio ovat omiaan syväpuhdistukseen - sen ihan tuntee viileänä kihelmöintinä, niinkuin kuuluukin.





Rauhoittava ja kostetuttava naamio kuuluu herkälle iholle tarkoitettuun Ultra Sensitive -sarjaan, sekin kihelmöi kevyesti ja "viilentää" samoin kuin syväpuhdistavat tuotteet.

Kasvo/päivä/yövoiteen alla käytettävä Arctic Aqua -sarjan Kosteuttava tehohoito on kirkas geelivoide, joka imeytyy nopeasti ja kosteuttaa tehokkaasti.






Viimeiseksi aamu/iltapesu rutiinissani käytän silmänympärysvoidetta ja päivä/kasvovoidetta. Nämäkin tuotteet kuuluvat Bright Now -sarjaan ja ovat myöskin heleyttäviä. 

Koska mulla on helposti rasvoittuva ja kiiltelevä sekaiho, käytän kiiltoa kontrolloivaa, öljytöntä geelivoidetta ja/tai tasapainottavaa BB-voidetta, joka toimii päivävoiteen tavoin, mutta tarjoaa kevyesti peittävän jäljen. 
Tämä tuote on omiaan tasoittamaan ihon sävyä, jolla kukkii kauniisti punaisena helottava finni jos toinenkin.

Lisäksi tuotteessa on suojakerroin, joka vastaavasti geelivoiteesta puuttuu.






Kriisiapua tehokkaasti tarjoavat ihoärsytystä helpottava Ultra Sensitive SOS -sarjan rauhoittava tehovoide sekä paikallisesti käytettävä täsmähoito, finnit kuivattava Clear It Up! -sarjan Spot Delete.






Sellaista cocktailia meikämuijan naamaan lotrataan säännöllisin ajoin.
Toivon hartaasti, että huolellinen ja tunnollinen puunaaminen jossain kohtaa oikeasti tuottaa tulosta ja saan sen kauniin ihon takaisin, joka ennen oli.

Tälläistä hauskaa tällä kertaa, ensi kerralla jotain muuta!

Kaikki kuvat ovat Lumenen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti