maanantai 27. huhtikuuta 2015

Astiamania.

Moi taas! 

Ajattelin raottaa aiemmin mainitsemaani astiarakkautta. 

Niin, ah tätä materia-onnea.

Idea tähän postaukseen lähti ihan pienestä vaan hetkestä, jona halusin hetkeksi vetäytyä omaan huoneesen hengähtämään.

Hetken sängyllä istuttuani sain päähäni siivota ja järjestellä hieman äärimmäisen hulppeaa yksiötäni, tietenkin hyvän musiikin pauhatessa taustalla. 

No, mitä sain aikaiseksi? Tässä vähän makusteltavaa siitä.




























Pidän graafisista kuvioista, kuten Anno Pelto-verhojen veikeistä kolmioista ja villaisen Ikean Eivor-huovan pirteistä raidoista. Graafisia muotoja pehmentämään valitsin Ikean ihanat puuvillaiset petarit, jotka tuovat tilaan naisellista pehmeyttä romanttisella vaaleanpunaisen, liilan ja valkoisen sävyillä.

Ja sitten... 





Astioita, jotka vaan tuovat mulle niin hyvää mieltä ja joiden muotoilu miellyttää silmää kerta toisensa jälkeen. Etenkin Iittala ja Arabia ovat onnistuneet luomaan astioita, joista pidän ja joita on helppo yhdistellä keskenään toimivaksi kokonaisuudeksi. Tässä keräilemääni Arabian KoKo-sarjaa muutamassa eri sävyssä, joukossa myös Iittalan Teema-sarjan kulho ja neliskanttiset ihanat arjoiluastiat, sekä Iittalan Mariskooli, Rasia ja Aalto -koriste-esineet.

Ah tuota simppeliä muotokieltä ja pirteitä värejä!


Ostin vastikään Vaasan Iittala Outletistä XS-kokoisen mintunvärisen KoKo-kulhon, jotka ovat jo poistuneet valikoimista, sillä tätä väriä ei enää valmisteta. Samoin vaalea sininen Aqua ja vaaleanpunainen Pale Pink ovat jo historiaa, mutta käyvät niin nätisti yhteen klassisen valkoisen kanssa. 






Olen aiemmin myös kertonut hurahtaneeni valkoiseen, tämä koskee astioiden lisäksi etenkin kalusteita. Tekstiileihin haluaisin tuoda väriä piristämään muuten neutraalia värimaailmaa. Siis sitten kun niitä tekstiilejä on enemmän kuin viltti ja päiväpeitto, hehheh. Kaikki aikanaan ja vähän kerrallaan. Pikkuhiljaa hyvä tulee.






Näillä astioilla voi leikitellä aivan mielensä mukaan ja toimivia "kattauksia" saa luotua vaikka ja miten monenlaisia. Tämä asetelma jäi loppujen lopuksi somistamaan sohvapöytää, ainakin hetkeksi. Kunnes keksin jotain muuta.




Niin ja mainitsin pitäväni graafisista muodoista ja mustavalkoisesta ylipäätään. Juu kyllä, tykkään, tykkään, tykkään kovin! Pieni hurahdus, hups.

Martinexin pirtsakat kupit toimivat paitsi keskenään, myös värikkäiden KoKojen kanssa. Söpö saippuapumppu on Seinäjoelta sisustusliike Room2:sesta.




Eipäs unohdeta Annon ihanaa Pisara-sarjaa! Tähän sain vastikään ostettua tuon ihanan purkin puisella kannella. 

Sanoinko jo että tykkään?










Sellainen vilaus astiafriikin kokoelmiin.

To be continued, I must say.

Mukavaa ja iloista vappuviikkoa kaikille!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti